Видео за наблюдение показва как Чака Зулу стреля, след като е бил нападнат от група мъже

 chaka zulu mugshot 1 640x335 1

Музикален изпълнителен директор и мениджър на рапъра/актьора Лудакрис, Чака Зулу, е обвинен в убийство във връзка със стрелба, извършена в ресторант в Атланта през юни и довела до смъртта на един човек. Полицията в Атланта обвини Зулу в убийство, нападение при утежнени обстоятелства, притежание на огнестрелно оръжие по време на извършване на престъпление и обикновено насилие въпреки твърденията на съоснователя на Luda's Disturbing Tha Peace imprint за самозащита.

В ново видео, получено от TMZ, група мъже, включително вече мъртвият Артез Бентън, влязоха в ресторанта Apt4B на Zulu, но си тръгнаха минути по-късно след спор. Зулу се върна в ресторанта и влезе в разгорещен спор с Тре’мон Робинсън, който беше част от групата, помолена да напусне.

По-късно във видеото друг мъж, Кори Крауфорд, се вижда как грабва предмет от кола, за който Зулу смята, че е пистолет. Робинсън щеше да блъска Зулу, когато приятелите му идваха. Зулу беше скочен от тримата мъже. Жена-сътрудник се опита да помогне на Чака Зулу, но тя беше ударена с юмрук в лицето. Крауфорд ще се скрие зад кола и се чуват изстрели, които изглежда идват първо от Зулу. Изстрелите са върнати, улучвайки Зулу в гърба. Бентън получи изстрел в гърдите, който щеше да го убие.Зулу се предаде във вторник и беше настанен в затвора на окръг Фултън. Според архивите на затвора той е бил освободен същия ден, след като е платил гаранция от 200 000 долара. От инцидента само той е обвинен за престъплението.

Адвокатът Гейб Банкс твърди, че Зулу е стрелял с оръжието си само при самозащита и ако не се е защитил, той може да е този, който е загубил живота си тази нощ.

'Г-н. Чака Зулу, любим син на град Атланта, е разочарован от решението на полицейското управление на Атланта да повдигне обвинения срещу него във връзка със стрелбата, извършена през юни 2022 г. Внимателен преглед на всички доказателства, включително записите от камерите за наблюдение и интервютата на очевидци, разкрива, че г-н Зулу е бил нападнат и скочил отзад от банда от най-малко четирима души (за съжаление включително починалия) и е бил принуден да се защитава, след като тази банда многократно го е тъпкала, удряла и ритала, докато е бил на земята в беззащитен поза. Г-н Зулу беше прострелян в гърба по време на стрелбата и почти загуби живота си и все още се възстановява от почти фаталните наранявания, които получи тази вечер. Г-н Зулу беше на работното си място, което можеше и имаше всички основания да се защити. В опит да спаси живота си, г-н Зулу законно изстреля оръжието си при самоотбрана, оръжие, което той има лиценз да носи. Г-н Зулу оказа пълно съдействие на служителите на правоприлагащите органи и тяхното разследване и доброволно се предаде, след като разкъса заповедите за арест. Г-н Зулу остава уверен, че името му ще бъде освободено от всички обвинения чрез съдебния процес. За г-н Зулу няма нищо лошо, че някой е загубил живота си, но ако г-н Зулу не се беше защитил законно, г-н Зулу щеше да бъде убит тази нощ.