Shonda Rhimes и Netflix разширяват партньорството си в нови начинания

 Шонда Раймс прекрати 15-годишната си връзка с ABC заради пропуска за Дисниленд

Партньорството на Netflix и Shonda Rhimes се разширява. Двамата влязоха в бизнес помежду си през 2017 г. и сега преминават споразумението си отвъд телевизията и в игралните филми и игрите.

Брандът Shondaland Media, собственост на Rhimes и нейния партньор Betsy Beers, ще продуцира, предава и разпространява ексклузивно игрални филми в допълнение към потенциалното съдържание за игри и виртуална реалност.

„Когато с Тед решихме да нарушим традиционния телевизионен бизнес модел, за да преместим Shondaland в Netflix, и двамата направихме скок в неизвестното“, каза Раймс в изявление. „Днес Shondaland в Netflix процъфтява творчески, печеливш е като актив и ангажира публиката по целия свят с истории, които безстрашно предизвикват зрителите и ги забавляват едновременно. Тед, Бела и целият екип на Netflix бяха страхотни партньори по време на всяка стъпка от процеса, подкрепяйки моята творческа визия и показвайки постоянна отдаденост на иновациите, които превърнаха Netflix в такава мощ. Екипът на Shondaland и аз сме развълнувани и развълнувани да разширяваме отношенията си с нашите партньори за съдържание в Netflix.”Разнообразие докладва, че Netflix ще инвестира и ще предложи „финансова и техническа инфраструктура в подкрепа на мисията на Shondaland за създаване на програми DEIA (Разнообразие, справедливост, включване, достъпност), които могат да увеличат представителството на работното място в индустрията за слабо представени групи както в страната, така и в Обединеното кралство.“