Ръсел Уестбрук изравни рекорда на НБА за най-много трипъл-дабъли за един сезон

 Ръсел Уестбрук

Ръсел продължава историческото си господство, като изравни членство в Залата на славата на НБА.

Точно когато си помислихте, че феновете на НБА и историците на баскетбола не могат да се наситят, Ръсел Уестбрук реши да се постави в позиция да пренапише историята. Вече включен за тазгодишния MVP на НБА, 'Russy' направи немислимото и постави рекорд, който се задържи приблизително пет и шест десетилетия. Снощи при победата на Тъндър със 110-79 над Милуоки Бъкс, NBA All Star изравни Оскар Робъртсън Тройният дабъл рекорд за един сезон с 41, като вкара 12 точки, грабна 13 борби и направи 13 асистенции само за 22 минути игра.

След 10-ата му асистенция, публиката избухна в овации и скандираше „MVP“. При първото спиране на играта реферът задържа топката, за да позволи на говорителя на отбора да разтръби историческия момент, тъй като Уестбрук поздрави публиката с махване.Това е 7-ми пореден трипъл-дабъл за Уестбрук, с който той изравнява Голямото О и Майкъл Джордан за най-много последователни трипъл-дабъли, докато той е в крак да счупи рекорда на Уилт Чембърлейн от девет и да добави общо 79 трипъл-дабъла в кариерата си, което е 4-то за всички времена в историята на НБА.

Уестбрук има шанса да счупи рекорда тази вечер, когато OKC се изправи срещу Гризлис в Мемфис. Бившият забележителен UCLA Bruin продължава да учудва гласоподавателите и феновете всяка вечер с енергичната си и упоритост игра, която спокойно може да спомене мисълта за забавление на сценарий за ко-MVP между него и бившия му съотборник Джеймс Хардън.