Полицията „не е сигурна“ дали телесните камери са записали стрелбата на Корин Гейнс и нейния син

 коррин печели

Полицията на окръг Балтимор казва, че е застреляла смъртоносно въоръжена чернокожа жена в понеделник [1 август] след продължило часове противопоставяне, в което тя предполагаемо е насочила пушка към тях, заплашвайки да ги убие в апартамент в Рандалстаун.

Беше 23-годишен Корин Гейнс която беше застреляна от органите на реда, докато 5-годишният й син беше хоспитализиран с огнестрелни рани.

След мистериозното изтриване на акаунтите на Гейнс в социалните медии и видеоклиповете, които тя качи по време на противопоставянето, призивите за кадри от противопоставянето се увеличиха, като мнозина изразиха своя скептицизъм към ситуацията.В едно видео, което оттогава обиколи Twitter, Гейнс може да се чуе да говори на сина си, докато го пита: „Какво трябва да правят?“

„Опитват се да ни убият“, отговаря той.

Полицейското управление на окръг Балтимор изрази, че все още „не е ясно“ дали някой от полицаите, участващи в стрелбата, е носил телесни камери.

„Нашата програма за камера за тяло е само на няколко седмици“, каза Елиз Армакост , директор по обществените въпроси на отдела. „Търсим да видим дали някой от служителите, участващи в този случай, е носил камери, но само няколко служители ги носят в този момент.“

Говорител на отдела каза, че трима полицаи са се отправили към дома на Гейнс, за да изпълнят заповед за арест, след като тя не се е явила в съда за пътни нарушения. Полицията взела ключ от хазяина и отворила вратата, за да открие Корин Гейнс, насочена към тях с пушка, държейки сина си в едната ръка.

Инцидентът е станал около 9.40 ч. и е продължил следобед. Сградата беше евакуирана, докато полицията преговаряше с Гейнс в продължение на няколко часа.

Полицаи откриха огън около 15:00 часа местно време, след като Гейнс каза: „Ако не си тръгнеш, ще те убия“.

Корин Гейнс е ударен многократно и умира на място. Оттогава всички замесени служители са пуснати в административен отпуск.