Очите им гледаха удара на Тиера

  УДАР

В марката на Tierra Whack не липсва креативност. Нейната музика, стил и представяне са глътка свеж въздух в днешното музикално пространство, където вдъхновеното творчество е твърде често срещано явление. По същество рапърът, роден във Филаделли, създава вълна, която кара всички да са на ръба на столовете си.

След като пусна първия си официален музикален видеоклип към песента си „Mumbo Jumbo“, става ясно, че Ms.Whack е музикално нещо, което нашето поколение има късмета да притежава. Свързахме се с Тиера за телефонно интервю дни преди тя да започне работа за супер-продуцент Летящ лотос в родния й град Фили.

Нетърпеливият й тон направи интервюто лесно и информативно. Тя разкри значението на името си, как подхожда към рап играта и че понякога приятелите й я смятат за твърде скромна.Основният извод? Ако Tierra Whack вече не е във вашия „списък с изпълнители за гледане“, тя ще бъде много, много скоро.

Говори се, че много творци развиват своя музикален вкус на възраст между 5-11 години. Какъв тип музика слушахте и смятате ли, че е повлияла на изпълнителя, който сте днес?

Майка ми ме караше Миси Елиът и Бъстър Раймс , Изгнаник и Лорин Хил , така че през това време тези хора бяха моите идоли. Твърде много от всичко, в което започваш да го попиваш и тогава то започва да се превръща в теб. Така че определено ми повлия. И аз започнах да пиша поезия много млад и в крайна сметка това се превърна в рап. Но преди да се родя майка ми използваше слушалки за бременност и аз слушах музика в корема й. Тя каза, че така ще ме накара да се движа, да ритам и удрям, докато съм в утробата.

Кога официално започнахте да рапирате и кой беше първият човек, който забеляза таланта ви?

На около 13/14 години си казах, че искам да пусна поезията си в ритъм. Така че майка ми беше първият човек, който забеляза таланта ми.

Тъй като започнахте толкова млад, рано ли проявихте успеха си или сте изненадан от него?

Приятелите ми казват, че понякога съм твърде смирен, но не мисля, че можеш да бъдеш твърде смирен. Просто мисля, че когато работиш толкова усилено върху нещо и си фокусиран върху тази една цел, няма друг резултат освен успех. Да започна толкова млад и да се придържам към него и да не се отклонявам от пътя ми даде тунелна визия. Никога не съм се отдръпвал от него или съм си давал почивка. Останах на това, така че почти го очаквах, защото това е, за което съм работил усилено.

Как Фили повлия на това кой си като артист и като човек?

Фили е като мръсен *смее се*. Това е всеки за себе си. Напред, и дори все още, всеки се опитваше да направи едно и също нещо по един и същи начин. Казах си, че искам да направя това, но ще се уверя, че съм различен от всички. Ако всички носят червено, аз искам да нося зелено. Ако всички вървят надясно, аз искам да вървя наляво.

Виждайки по-възрастните си приятели и братовчеди да правят батъл рап предизвикателно, ме накара да жадувам за него. Фили ме държи гладен, това е мястото, където съм роден и израснал, така че това ме държи на земята.

Какво мислиш за това, че жените са заклеймени като монолит в рапа? Кара ли те да подходиш към рап играта по различен начин?

Технически, не. Но в момента, в който разбрах, че искам да рапирам, си казах, че трябва да държа на себе си. Във всичко, което смятам, че ако искаш да си успешен, трябва да си също толкова добър или по-добър, ако правиш нещо, което всички останали правят. Ето как подхождам към него.

Мислите ли, че вашата музика се е променила, откакто започнахте да рапирате?

Целта е винаги да продължаваме да растем и да се стремим. По-възрастен съм, отколкото бях преди две години, преди три години, преди четири години. Преживявам различни преживявания и научавам повече уроци в живота, така че определено бих казал „да“. Пораснал е към по-добро. Когато бях по-млад, бях срамежлив, така че експериментирах със звука си и начина, по който форматирах нещата. С напредването на възрастта станах по-личен в записите си и започнах да приветствам промените в звука си. Така че да, определено е настъпила промяна.

Виждал съм те на живо и енергията ти е магнетична. Ти пленяваш тълпата толкова много по време на сетовете си, че е изненадващо, че си бил срамежлив в един момент.

Това е нещото, преди всяко шоу ставам толкова, толкова, толкова, нервен, но любимото ми нещо, което трябва да правя, е да изпълнявам. Тогава имам шанса да пусна всичко. Мога да скачам и да се държа като глупак и е забавно. Когато съм в студиото, правя всички тези неща, но никой не вижда това. Но когато песента ми звучи и хората гледат, аз съм точно като теб, трябва да се забавляваме. Изпълнението е като бягство. Мога да облекча стреса и просто да бъда себе си.

Имам чувството, че в днешно време, за да изградиш това, което имаш, трябва да изградиш общност около музиката си. Чувствам, че текстовете играят огромна роля в това. Казвайки това, какъв е източникът зад вашите текстове?

Това е, което моят ум, тяло и душа проявяват. Това е усещане. Това чувство се превръща в мисъл и след това мисълта се поставя на хартия и след това я записвам. Когато чуя ритъм, който харесвам, това е нещо като изживяване извън тялото. Ще ми говори и тогава съм готов да записвам. Не можете да го обясните, разбирате само когато го почувствате.

Така че за тези, които не знаят, какво означава „Whack“ в Tierra Whack?

Всъщност това е моето фамилно име, но никой не го вярва *смее се*. Използвах псевдоним, когато бях по-млад, но когато пораснах, осъзнах, че пораствам, правя различни неща и сега е време просто да изляза като мен. Затова си казах, че искам да използвам истинското си име. От 6-ти клас хората ме наричаха с фамилията. Смешно е, защото също е като игра на думи, но това е моето име. Това е в акта ми за раждане и социалната ми карта *смее се*.

Mumbo Jumbo, първите официални визуални елементи, които пуснахте. Защо тази песен и защо сега?

Не исках да продавам себе си или моите фенове. Имах много заснети видеоклипове, но този просто се почувствах като „бум“. Така че за този трябваше да бъда силен, имах чувството, че съм имал много проби и грешки, но този просто се стори правилен. Показах на моите хора и те бяха като „Уау!“ Така че просто имах онова чувство: „Това е“.

Е, определено си заслужаваше чакането! И така, какъв беше смисълът зад това?

Слушайте, каквото си мисли зрителят, това е. Това е истинското изкуство и музика.

И така, какво да очакваме от вас през 2018 г.?

Е, ще имам рожден ден и ще съм на турне. Искам да видя света и се надявам, че това ще се случи.

Mumbo Jumbo на Tierra Whack е смразяващ, но интригуващ. Нейната музика е единствена по рода си и със сигурност си заслужава да бъде слушана. За повече вижте „Mumbo Jumbo по-долу и я последвайте тук Instagram и Twitter .