Нови горски пожари в Калифорния пораждат безпокойство за жителите, тъй като акри са опожарени

 california wildfires ap thg hpMain

Кризата с горските пожари току-що достигна ново ниво, тъй като пожарите продължават да бушуват в Южна Калифорния. Нов пожар, който започна във вторник, почти удвои размера си през нощта и принуди хиляди хора да напуснат домовете си. Държавните компании за комунални услуги отново са подложени на проверка за потенциалната им роля в разпалването на нови пожари.

Edison в Южна Калифорния каза, че оборудването му може да е изиграло роля в запалването на един от пожарите, Силверадо, който е обхванал около 13 000 акра в Ориндж Каунти.

„Трудно е за всеки пожарникар, със сигурност за всеки началник на пожарната, да се чувства толкова безпомощен, когато част от нашето пожарникарско семейство се бори за живота си“, каза началникът на пожарната на OCFA пред репортери на пресконференция.Към вторник вечерта няма загубени или повредени конструкции, според Cal Fire, и повече от 1200 служители на пожарната работят по пожара.

Двама пожарникари бяха критично ранени при пожара и се „борят за живота си“, каза началникът Брайън Фенеси на пресконференция във вторник.

Зоологическата градина на Ориндж Каунти в регионален парк Ървайн, която е под задължителна заповед за евакуация поради пожара в Силверадо, трябваше да евакуира популацията от животни.

Все още се очаква ветровете да причинят бързо разпространение на огъня и екстремно поведение на огъня, въпреки че не са толкова силни, колкото бяха в понеделник, когато беше измерен порив до 96 mph в окръг Лос Анджелис и пориви до 88 mph удариха райони близо до Fremont Canyon.

Определено ще държим очите и ушите си върху това, докато продължава