Куотърбекът на НФЛ Дуейн Хаскинс почина, след като беше блъснат от кола в Южна Флорида

 Дуейн Хаскинс спечели титулярния куотърбек за футболния отбор на Вашингтон.

Куотърбекът на NFL Дуейн Хаскинс почина, след като беше блъснат от кола в Южна Флорида в събота сутринта. Според Адам Шефтър от ESPN, Хаскинс е бил в Южна Флорида, тренирайки с куотърбекове, бягащи бекове и широки приемници от Питсбърг Стийлърс. Хаскинс беше само на 24 години.

Само преди три седмици Хаскинс беше подписан с едногодишен търг с ограничен свободен агент от Стийлърс. Целта му беше да се развие като титулярен куотърбек.

„Чувствам, че мога да бъда титуляр в тази лига. По тази причина ме взеха в драфт”, каза Хаскинс през януари. „Определено вярвам, че имам таланта. Просто още не съм събрал всичко. И това е нещо, което трябва да направя този извън сезона, за да се поставя в позиция да играя.

„Цял живот съм искал да бъда куотърбек. Да си куотърбек на Питсбърг Стийлърс е мечта. Винаги съм изпитвал голямо уважение към черното и златното. Голямо уважение към треньора (Майк) Томлин, 15 сезона без нито една загуба. Искам да му покажа, че искам това лошо. Искам да съм лидер. Искам да бъда човек, на когото хората могат да разчитат, на и извън терена, за да бъда нещо повече от човек, който може да хвърля топка, достатъчно талантлив, за да бъда в позиция, в която мога да изпълнявам на високо ниво и да запазя пътя на Стийлърс .”

Хаскинс беше избран от Вашингтон през 2019 г. след звездна кариера в Държавния университет на Охайо. Почивай в мир на Дуейн Хаскинс.