ИЗТОЧНИК СПОРТ: Стивън А. Смит вярва, че има „95%“ шанс Кевин Дюрант и Край Ървинг да се присъединят към Никс

 aafc b

Ню Йорк Никс бяха в резервоар през целия сезон и след като размениха Кристапс Порзингис, отборът освободи достатъчно място за максимум двама свободни агенти. Мнозина имат представа кои биха могли да бъдат тези двама потенциални свободни агенти. Анализаторът на ESPN Стивън А. Смит каза в събота, че има „95% шанс“ нападателят на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант и гардът на Бостън Селтикс Кайри Ървинг да се обединят в Ню Йорк следващата година.

Смит също така отбелязва в скорошното си изявление, че някои хора в съответните им лагери може би казват на Ървинг и Дюрант, че може да има по-добри възможности за тях по отношение на кой отбор ще подпишат през лятото, но че и двамата вече са си поставили цел за превръщането на Медисън Скуеър Гардън в техен нов домашен корт.

Това е слух, който се носи от известно време и Смит е последният, който предоставя привидно много надежден източник за потенциалния екип.

След като Бостън Селтикс бяха елиминирани от Милуоки Бъкс в сряда, мнозина смятат, че Ървинг може вече да е изиграл последния си мач за Бостън. Същото може да се каже за Дюрант и Голдън Стейт Уориърс, като действащият MVP на финалите наскоро отпадна заради потенциално завършваща сезона контузия на прасеца. Уориърс все пак спечелиха сериите си с Хюстън Рокетс без Дюрант, което само показва, че отборът наистина не се нуждае от него толкова, колкото хората биха си помислили.

Вероятно би било добре и за НБА, ако нещо подобно се случи. Уориърс са изградили монопол върху останалата част от лигата и разпадането им ще възстанови някакъв конкурентен баланс в играта. Ако Смит е прав, няма да се налага да чакаме още дълго. Безплатната агенция започва на 1 юли.