ИЗТОЧНИК СПОРТ: Сбогом, футболен отбор на Вашингтон, здравейте командири на Вашингтон

 Вашингтонски командири

Футболният отбор на Вашингтон най-накрая има ново име. Добре дошли на командирите от Вашингтон. Името, логото и униформата на командирите бяха разкрити по време на пресконференция в сряда сутринта на стадион FedEx.

Командир е термин, използван най-често в армията като военноморски офицерски чин, но може да се използва и като общ термин.

„Като организация ние сме развълнувани да се обединим и да се издигнем заедно като едно под нашата нова идентичност, като същевременно отдаваме почит на нашите местни корени и какво означава да представляваш столицата на нацията“, каза собственикът на отбора Дан Снайдер в изявление. „Докато стартираме нашия 90-и сезон, важно е нашата организация и феновете да отдадат почит на нашите минали традиции, история, наследство и великите, които са дошли преди нас. Ние продължаваме да почитаме и представляваме Бургундия и злато, докато проправяме път към нова ера във Вашингтон. Днес може да е първият ден за Вашингтонските командири, но ние сме и винаги ще бъдем Вашингтон.

Спекулациите относно името на отбора нараснаха във вторник вечерта, след като новинарски хеликоптер, летящ над FedEx Field, разкри името Commanders на стена вътре в стадиона.

Вашингтон оттегли предишното си име през юли 2020 г. след десетилетия на оплаквания, че е расистко спрямо индианците. Организацията избра да използва името Washington Football Team като временен заместител за последните 18 месеца.

Продължете разговора с нас на социална медия.