ИЗТОЧНИК СПОРТ: LaMelo Ball Ain’t Tripping About Not Going To College

 LaMelo Ball отстрани до 2 седмици с изкълчване на глезена

Настоящият новобранец на годината в НБА ЛаМело Бол изглежда не съжалява, че не е отишъл в колеж. Стражът на Шарлът Хорнетс участва тази седмица във функция за списание GQ . В интервюто Бол обсъди решението си да пропусне колежа.

„Искаш да отидеш в лигата, така че училището не е твой приоритет“, каза Бол. „Ние не излизаме от училище. Ние не сме тъпи. Ние знаем как да се учим. Ние не се нуждаем от училище. И училището дори не те учи на... Какво по дяволите е училище?“

Бол напуска гимназията по време на младшата си година, за да играе професионално в чужбина в Литва заедно с брат си ЛиАнджело. След престоя си в Prienai от LKL, LaMelo и брат му играха в JBL, създадена от баща им, LaVar, преди в крайна сметка да играят в NBL през 2019-20 г. за Illwarra Hawks преди драфта на NBA през 2020 г.Въпреки че пътят на Бол не е за всеки, той успя да се отличи в чужбина и това пътуване в крайна сметка му помогна да стане избран за драфт от лотарията и новобранец на годината. Колежът не е за всеки и Бол е пример за това.