ИЗТОЧНИК СПОРТ: LA Dodgers победиха Tampa Bay Rays, за да спечелят първите си световни серии от 32 години

 Екранна снимка 2020 10 28 в 12.16.33 ч

Сега Лейкърс и Доджърс върнаха титлите обратно в Тинселтаун.

Шест мача се оказаха всичко, от което Доджърс се нуждаеха, за да върнат короната в Лос Анджелис при победата си с 3-1 от Световните серии 2020 над Тампа Бей Рейс.

След повече от три десетилетия без чип, Доджърс успяха да сложат край на 30-годишната суша в шампионата, въпреки че бяха фаворити през октомври още от дните на Фернандо Венецуела. Изминаха седем години, откакто Лос Анджелис стигна до Световните серии, но не успя да постигне Сейнт Луис Кардиналс в мач 6 от 2013 NL Pennant.Докато Доджърс първоначално се бореха срещу титуляра на Рейс на могилата Блейк Снел, който удари девет в първите пет ининга. Reliever Nick Anderson веднага усети тежестта на ралито, позволявайки удвояване с един аут на Mookie Betts, който в крайна сметка заобиколи клаксона след невероятен удар, за да изведе L.A. напред завинаги.

Доджърс може да отпразнува шампионат, който ще резонира за следващите поколения. Този отбор на Доджърс не само сложи край на повече от три десетилетия чакане, но и сложи край на осем сезона на доминация, които бяха потушени от разочарование.

Поздравления за Доджърс за тяхната заслужена победа и прекратяване на сушата в шампионата!

''