ИЗТОЧНИК СПОРТ: Бившата звезда на Селтикс Пол Пиърс разказва подробности за говеждото със стария си съотборник Рей Алън

 hqпо подразбиране

Легендата на Бостън Селтикс Пол Пиърс се появи на последния от Всичкият дим с Мат Барнс и Стивън Джаксън. Докато беше там, той яде говеждо месо с бившия си съотборник Рей Алън.

„Това е цялата ми сделка с Рей и причината да имам проблем с него“, каза Пиърс. „Първо, той отиде при нашия съперник. ЛеБрон Джеймс беше съперник на Селтикс, независимо дали беше в Кливланд или Маями...

„Второ, звънях му, когато [Селтикс] бяха по средата на преговори за договор, преди той да си тръгне. Той не отговаря на ничии обаждания и чувам, че отива в Маями.Докато беше с Бостън Селтикс, Алън заедно с Кевин Гарнет и Пол Пиърс формираха „Голямата тройка“. Техният успех беше незабавен.

През 2008 г. те спечелиха шампионат на НБА. Той остава във франчайза пет сезона, преди да напусне като свободна агенция, за да се присъедини към Маями Хийт за два сезона.

„Той не отговаря на обаждането ми. Просто чувствам известно уважение като съотборник, като брат, можем да проведем този разговор. Ако не искате повече да играете с нас, поне ни уведомете...

„Почувствах, че това е шамар или неуважение от брат. Така че това беше цялата ми битка с него и други момчета се чувстваха по същия начин.

Пиърс и Рей обаче са разрешили проблема.

„Оттогава ние с него говорихме... Днес нямам проблем с Рей.“

Пиърс също така обсъжда израстването си в Ингълуд, Калифорния, като фен на Лейкърс. Бившата звезда на колежанската мощ Канзас Джейхоукс говори за своите уважителни отношения с Коби Брайънт.

„Играх луд срещу всички, но той – винаги сме имали различен тип отношения. И аз мисля, че беше по-скоро от уважение. Всички останали, почти не ме интересуват. Изглеждаше така, извън корта. Само за да имам възможността да се съревновавам с него, да го познавам на корта и извън него беше специален. До голяма степен това ме направи това, което съм.”

Пиърс също разсъждава върху времето, когато беше брутално намушкан в нощен клуб в Бостън и ефекта, който това имаше върху живота му.

„Тази нощ промени живота ми, човече. Спомням си, че бях в болницата, блъсках по вратата на болницата, питах ги [дали ще умре] …. Наистина промени живота ми, за да премина през това. Бях намушкан три пъти в корема и пет пъти в гърба с два различни ножа.

„Беше толкова лошо, че дори не можех да спя. Събуждах се посред нощ. Това е история, която много хора дори не знаят. Трябваше да имам 24-часово полицейско наблюдение в къщата си, ето колко параноичен бях. Всичко, което направих, беше да отида на фитнес и вкъщи за около две години. Това те променя, пич. Не знаеш къде да отидеш, не знаеш кого да погледнеш, наистина си на нокти.“

Настоящият анализатор на НБА е извървял невероятно пътуване и той разсъждава сериозно върху всичко това.