Източник Ексклузивно: DJ Cassidy говори за празнуване на емблематичния хип-хоп във финалното издание на „Pass the Mic“

  DJ Касиди

Следващата седмица, DJ Касиди Последното издание на известната му „Pass the Mic“ ще бъде излъчено по BET, директно след BET Hip Hop Awards 2022. Това, което започна като виртуален сериал, организиран от дома на Касиди, се превърна в глобален феномен през последните две години. Докато се подготвя да прехвърли „Pass the Mic“ от телевизионен сериал на BET в еднократни предавания на живо, Касиди седна с The Source, за да сподели как последното му изпълнение ще бъде крайният камък в честването на това, което той нарича „един от златните епохи на хип-хопа.

В истинския си шоумен стил Касиди организира събитието, дразнейки звезден състав от приблизително 20 високопоставени хип-хоп играчи, включително Busta Rhymes, Method Man, Swiss Beatz, The Lox, Too Short, и Кубче лед , както и над дузина изненадващи артисти, които Касиди нарича своите „хип-хоп герои“.

[Бележка на автора: Знам кои са те и ми повярвайте, когато казвам, че ще бъде епично представление.]

Касиди обясни на The Source как някои от неговите шоута са стратегически демонстрирали това, което той нарича „златните епохи на хип-хопа“.

Той обяснява как мнозина смятат, че първата златна ера на хип-хопа обхваща периода от началото на 80-те до началото на 90-те години на миналия век, ера, която ражда първите суперзвезди на културата – Run DMC, LL Cool J, Public Enemy, Salt ‘N Pepa , така нататък и така нататък.

„Тази ключова ера отбелязах с „Pass The Mic: Volume Two“, обяснява той. „Това издание включваше тридесет и шест емблематични хип-хоп звезди, всички дебютирали между 1983 и 1993 г. Това е най-добре илюстрирано от началната и закриващата песен на шоуто, „Sucker MCs“ от Run DMC, която беше пусната през ' 83 и „Хип-хоп Ура“ от Палав по природа който беше издаден през 93 г.

Втората златна ера на хип-хопа се смята от мнозина за десетте години, които последваха. Според Касиди по време на този окончателен период музиката, която обикновено се смяташе за музика за улиците, се превърна в музика за мейнстрийма. „Хип-хопът започна да продава милиони записи, както никога досега, трансформирайки глобалната поп култура, от музиката през модата до филма. Рапърите станаха поп звезди, дизайнери и актьори“, заявява той.

Що се отнася до това как тези епохи са свързани с последната му част от франчайза „Предай микрофона“, той обяснява:

„След премиерата на „Pass The Mic: Volume Two“ веднага мечтаех за продължение и просто знаех, че това продължение трябва да е големият финал. Хип-хопът е първата ми любов и моето най-голямо вдъхновение, така че сметнах правилно кулминацията на поредицата, каквато я познаваме, да бъде празник на хип-хопа. В това последно издание ще предам микрофона на двадесет емблематични хип-хоп суперзвезди, всички от които промениха играта по свой собствен масивен начин. Тези артисти промениха звука, външния вид и влиянието на културата. Кариерите им продължават десетилетия. Тяхната музика надхвърля времето и мястото. Просто казано, това е най-грандиозният финал, който някога съм си представял.“

Докато това издание на „Предай микрофона“ бележи големия финал на поредицата, както я познаваме, то също така бележи началото на бъдещето.

„„Pass The Mic“ всъщност току-що започна и ще продължи да носи празника на купонджиите по целия свят“, казва Касиди. „Една от следващите глави е „Pass The Mic Live“, в която ще пренеса празника на живо. В очакване на това, което предстои, вече продуцирах две епични изскачащи шоута, едното на Pegasus World Cup в Маями, което включваше изненадващи изпълнения на живо от Ja Rule, Lil Kim, Mase, и Джадакис , и един при откриването на Hard Rock Hotel в Ню Йорк, който включва изненадващи изпълнения на живо от Nas, Busta Rhymes, и Дебелия Джо . Третото поп шоу ще се проведе на 21 октомври в Grand Prix Formula 1 в Остин и ще включва изпълнения на живо от Робин Тик, Уикълф Джийн, и Шаги . Тези изскачащи шоута са само началото на това, което предстои за „Pass The Mic!““