Изпълнителният директор на Roc Nation Дезире Перес сред помилваните от Тръмп

 gg Тод Уилямсън/JanuaryImages/Shutterstock

Докато заглавията се фокусираха върху помилванията от Доналд Тръмп, издадени на поддръжника на Death Row Records „Harry-O“, Lil Wayne и Kodak Black , друго известно име в хип-хопа получи подкрепа от отиващия си президент. Изпълнителният директор на Roc Nation Дезире Перес също беше помилвана.

Билборд подчертава, че Перес получи пълно помилване за участието си в заговор за разпространение на наркотици, за което беше осъдена преди повече от 25 години.

„След осъждането си г-жа Перес пое пълна отговорност за действията си и преобърна живота си“, се казва в изявлението на Белия дом. „Тя е била платена работа и е била защитник на реформата на наказателното правосъдие в своята общност.“„Благодарен съм, че получих помилване и официално затворих тази глава от живота си в очите на закона“, каза Перес в изявление, предоставено на Billboard. „Поех пълна отговорност за грешките си отпреди 25 години, но също така се гордея изключително много с моето лично израстване, постоянство и постижения оттогава. Това помилване затвърждава ангажимента ми през целия живот да се застъпвам за реформа на наказателното правосъдие и инициативи за социална справедливост.

Можете да прочетете пълния списък с помилвания и изявления тук .