ICYMI: Създателите на Black Tik Tok са в стачка

 създатели на черно съдържание

Създателите на #BlackTikTokStrike изискват кредит.

Ако се чудите защо не сме виждали нов вирусен танц, това е защото главните, отговорни за създаването им, всички са сложили временно спиране на своите творения.


Създателите на съдържание в Black Tik Tok са разочаровани от това, че приложението за социални медии ги използва за тяхно желание и не им дава нужното признание. В резултат на това всички те обявиха стачка и отказват да създават нови танци в приложението, докато не бъдат правилно кредитирани и компенсирани.
#BlackTikTokStrike, който се удължи в своята трета седмица, не моли потребителите да се откажат от приложението, вместо това целта му е да споделя видеоклипове, извикващи това, което според тях е „преференциално третиране“ за бели създатели, които получават милиони гледания чрез изпълнение танци, които са присвоили от черни творци.


Новата песен на Megan The Stallion „Тот мамка му“ е първата песен, която получава тази обработка. На 20 юни създателят на Black Tik Tok Erick Louis публикува видеоклип към новата песен на Megan Thee Stallion. Във видеото от 15 секунди Луис, на 21, се преструва, че се кани да танцува на песента, докато думите „НАПРАВИ ТАНЦ НА ТАЗИ ПЕСЕН“ се показват на екрана над главата му. Вместо да танцува, той вдига двата си средни пръста, докато текстът, показан на екрана, се променя, за да каже: „SIKE. ТОВА ПРИЛОЖЕНИЕ НЯМА ДА БЪДЕ НИЩО БЕЗ [ЧЕРНИ] ХОРА.“ Видеото на Луис е гледано повече от 426 000 пъти, откакто е публикувано в петък.

Стачката започна в края на юни и от четвъртък сутринта хаштаг е гледан в TikTok повече от 3,6 милиона пъти.

Какви са вашите мисли за #BlackTikTokStrike? Подкрепяте ли създателите на черно съдържание да получават признание за своята хореография?