FN Meka става първият виртуален рапър, подписал сделка с голям лейбъл

 Екранна снимка 2022 08 22 в 9.45.39 сутринта

Според няколко доклада, роботът с изкуствен интелект FN Meka стана първият виртуален рапър на голям лейбъл, след като подписа сделка с Capitol Records.

Сделката беше подписана след продължаващия успех на Meka в TikTok с нейните сингъли „Moonwalkin,“ „Speed ​​Demon“ и „Internet“, като й спечели над милиард гледания и натрупа 10 милиона последователи в TikTok. Новата сделка дойде с първия сингъл с Capitol Records, озаглавен 'Florida Water' с участието на Gunna и Fortnite стример Clix.

Рапърът с изкуствен интелект също обяви, че ще участва в нова реклама за Apple Music тази седмица.Райън Рудън, изпълнителен вицепрезидент на Capitol Music Group за опитен маркетинг и бизнес развитие, каза Музикален бизнес по целия свят онази Мека, „среща се в пресечната точка на музиката, технологиите и културата на игрите,“ и „е само преглед на това, което предстои. Този последен проект с FN Meka и Clix, макар и първи по рода си, е само еволюция на 80-годишната история на иновациите на Capitol Records,” - каза Руден.