Финансите на Р. Кели се възстановяват през 2020 г., въпреки че седи зад решетките

 https://www.billboard.com/articles/business/legal-and-management/9487888/r-kelly-trial-start-date/ Некредитиран/AP/REX/Shutterstock

На Р. Кели е отказано освобождаване зад решетките, след като е подал петиция да бъде освободен заради коронавирус. Но може ли, защото банковата му сметка е по-тежка от преди? Само година след като седеше на -$13, R&B легендата вече се смята, че има $200 000 от хонорари.

След първия провал от правния екип на Кели беше подадено второ искане, в което се посочва, че той „няма средства да отиде никъде“, според Босип . Но федералните власти отбелязват парите от хонорари като средство за бягство или опит за принуда на свидетели, ако той е свободен човек, докато той се опитва да се бори с федералните си обвинения. Освен това екипът му все още се опитва да сплаши свидетели и използва социалните медии, за да нарани певеца в положителна светлина.

Първоначалната петиция за освобождаване гласи, че Кели има предшестващи заболявания, които могат да застрашат живота му. Те отбелязаха, че той няма известни рискове, но освен това той е много по-опасен за обществото, отколкото вирусът е за него.

„Въпреки че правителството признава сериозността на COVID-19 и повишения риск за някои федерални затворници, генерализираният риск сам по себе си не оправдава освобождаването на цялото BOP население, още по-малко затворник, държан по обвинения в рекет, включващ престъпления срещу определени жертви и с история на възпрепятстване на правосъдието и нарушаване на условията му за освобождаване под гаранция чрез извършване на тежки престъпления“, пише прокуратурата на САЩ. „Простото пребиваване в MCC Chicago – дори когато ограничен брой затворници са дали положителен тест за COVID-19 – не може да бъде основание за освобождаване.“

Тези пари просто ще трябва да стоят, без той да ги види.