Елизабет Олсън говори за „Oldboy“ на Спайк Лий и участие в „Отмъстителите 2“

Актрисата Елизабет Олсен и режисьорът Спайк Лий присъстват на прожекцията на „Oldboy“, организирана от FilmDistrict с Cinema Society и Grey Goose в AMC Lincoln Square Theatre на 11 ноември 2013 г. в Ню Йорк.

В 'Oldboy' участва Елизабет Олсен. Тя говори за работата си с режисьора Спайк Лий и сподели на какво се възхищава в него като режисьор. Олсен също говори колко е развълнувана да участва в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. „Oldboy“ тръгва по кината тази сряда, 27 ноември. Синопсис на филма: „Oldboy“ е провокативен, интуициялен трилър, който проследява историята на Джо Дусет, мъж, който внезапно е отвлечен и държан заложник в продължение на 20 години в изолация, без видима причина. Когато внезапно е освободен без обяснение, той започва обсебваща мисия да разбере кой го е затворил, само за да открие, че истинската мистерия е защо е бил освободен.

http://youtu.be/17S3pRKYa2E

Въпрос: Първо, поздравления за „Oldboy“, ти беше фантастичен. Отмъщението е важна тема в „Oldboy“. Някакъв личен опит помогна ли ви да направите този филм?

Елизабет Олсен: Истории за отмъщение, бр. Честно казано имам толкова голям комплекс за вина, че този тип енергия, да направя живота на някой друг нещастен, чувствам, че ще нарани повече мен, отколкото тях. (Смее се) Така че не, предпочитам просто да простя и да забравя.

Въпрос: Хората обикновено гледат екстремни филми като „Oldboy“, защото искат да видят собствените си екстремни мисли на екрана. Чувстваш ли се така?

Елизабет Олсен: Разбира се, имам предвид да! И преди съм правил шеги като „Бих искал да знам какво е да имаш тази работа“. И хората са като „Е, може би ще можеш един ден. Можете да се преструвате за малко. Така че това е забавно, но с този филм не е наистина. Нищо в този филм не бих се надявал да си представя тайно за себе си или за някой, когото познавам.

Въпрос: Как работата със Спайк Лий беше уникална в сравнение с други режисьори, с които сте работили преди?

Елизабет Олсен: Той е много съвместен [режисьор]. Той е вълнуващ, има толкова много енергия и има толкова много грижи. И той се грижи за своя екипаж и за своя екип. Той се интересува дали харесвате името на героя си или не. Той е невероятен, обичам го. Искам да работя с него през цялото време. Освен това е странен перфекционист. Той става обсебен от нещо наистина дребно. Обичаш да му се подиграваш за [това]. Той знае точно от какво има нужда и какво иска от един удар. И тогава той също знае кога го получава. И кога трябва да продължите напред.

В: И така, наскоро бяхте избрана за ролята на Алената вещица в „Отмъстителите 2“, как стана това?

Елизабет Олсен: Наистина не знам. Все още съм някак шокиран от това. Брат ми е голям любител на комиксите, впоследствие обичам този тип истории. Обичам научната фантастика, възпитан съм като най-големият фен на „Междузвездни войни“. И така тези филми са забавни за правене. Обсебен съм от филмите „Железният човек“. И срещнах Джос [Уедън], нямах представа защо и да! И в крайна сметка се оказа като най-готиното [нещо], толкова се забавлявам, докато чета в момента. Наистина е страхотно.

В: Познахте ли изобщо героя предварително?

Елизабет Олсен: Някак си не го направих! Попитах брат си за това, преди да взема срещата, тъй като съм склонен да правя с всичко, което е свързано с комикси, научно-фантастични романи или нещо подобно. Но да, така че знаех само малко. Но тъй като процесът се задълбочава, ставам толкова развълнуван.

Въпрос: Сигурен съм, че брат ви е бил развълнуван за вас, когато получихте ролята!

Елизабет Олсен: Мисля, че той все още смята, че не му е позволено да говори за това. Той обичаше да има тази тайна! (Смее се)

- Джагпал Кхахера