Днес в историята на хип-хопа: Първият посмъртен албум на Тупак Шакур „Don Killuminati: The 7 Day Theory“ беше издаден преди 23 години

 Днес в историята на хип-хопа: Тупак Шакур'sFirstPosthumousAlbum'DonKilluminati:TheDayTheory'WasReleasedYearsAgo

На тази дата през 1996 г. Тупак Шакур издава посмъртно последния албум от своята знаменита кариера.

На днешния ден преди 19 години, само два месеца след ненавременното убийство на Тупак на стрипа в Лас Вегас заедно с изпълнителния директор на Death Row Records Suge Knight, петият и последен албум, Дон Килуминати: 7-дневната теория , беше освободен. Призната за най-влиятелната работа на Pac, the Килуминати албумът беше не само най-противоречивият му, но концепцията му все още кара много от феновете му да вярват, че „Pac е все още жив. Освен говеждото му с Nas, Jay-Z, B.I.G. и почти всеки уместен нюйоркски рапър, за който можете да се сетите, албумът се основава на живота на Makaveli, игра на името на италианския писател и философ Nicollo Machiavelli, за когото се смята, че е инсценирал собствената си смърт.

Първоначално албумът трябваше да излезе през март 1997 г., но след като Shakur беше убит, шефът на Death Row Suge Knight издаде албума четири месеца по-късно. По ирония на съдбата, бруклинският рап съперник Notorious B.I.G. беше свален в Лос Анджелис, Калифорния на 9 март 1997 г.Албумът, записан за 12 дни през август 1996 г., съдържа списък с вечни, класически сингли, включително „Hail Mary“, „Me And My Girlfriend“ и „Against All Odds“; всички от които бяха преработени от премиерни артисти след смъртта на Шакур. 5X платиненият албум е посочен като един от най-продаваните хип-хоп албуми на всички времена.