Днес в историята на хип-хопа: Method Man изпусна дебютния си албум „Tical“ преди 27 години

 tumblr 296f3d7c39584f89628186762696e202 3cade3b8 1280

На този ден в историята на хип-хопа Method Man издаде своя дебютен соло LP тикал . Придържайки се към плана на RZA за доминиране в индустрията, Method беше първият, който пусна соло LP след нелепия успешен групов дебют Влезте в Wu-Tang (36 камери) . В ранните години на Wu, Method Man се превърна в публично лице на групата. Неговата по-голяма от живота личност и множество стилове спечелиха сърцата и ушите на феновете, след като първият сингъл на групата „Protect Ya Neck“ имаше „Method Man“ на B-страна.

тикал навлиза по-дълбоко в зловещия злодейски стил, визуализиран в 36 Chambers. Method Man създава мрачен антигерой в този албум, който жадува за кариерата на луди рапъри и престъпници. Това беше наистина бурно представяне на един от най-скандалните членове на Wu, втори след ODB като театрална личност.

Считан от критиците за „шоу с двама души“, албумът е почти изцяло продуциран от RZA. Като архитект на Wu, RZA създаде специфични звуци за всеки член. Method unique sonic беше най-вдъхновеният филм. Мет продължи да изгражда характер, оприличаван на многото престъпни босове и майстори злодеи, които участваха в любимите му кунг-фу филми. Освен изображението, лирично албумът е на друго ниво. Method Man безупречно жонглира със синоними и метафори с поток, който се вплита във и извън ритъма, за да създаде хардкор симфония в стил Шаолин.

Комерсиално, албумът беше хит и само добави към шифъра на успеха, въртящ се около Wu-Tang Clan. Албумът достига # 4 в Billboard 200 и # 1 в класацията Top R&B/Hip-Hop, продавайки милиони копия в рамките на една година след издаването му. Той даде тласък на вълна от успешни солови албуми и поддържа петгодишния план на RZA да стане най-великата рап група в историята.