DJ Quik & Problem пуснаха видеоклип за „New Nite“

 Проблем и DJ Quik, готов да пусне Rosecrans EP

DJ Quik пусна официалния видеоклип за продължението на неговия класически хит „Tonite,“ „New Nite“, от съвместния му албум Rosecrans с проблем .

Видеото, което включва комбинация от изпълнения на живо и видео сцени, започва с обяснение на Quik как е използвал песента, за да отдаде почит на легендарния си сингъл от дебютния му албум Quik е името през 1991г.

В интервю с Търкалящ се камък , Quik разкри защо е решил да преработи хитовата песен и защо revamp е любимата му песен в албума.„Гледам на това като на една голяма работа. Но ако можех да пусна само една, харесвам „A New Nite“. Някой се беше опитал да семплира песента ми „Tonite“, запис от Топ 20 през 91-ва. И когато го чух, беше толкова скъпернически, толкова мързелив, отказах извадката за него само защото нямаше кой знае какъв смисъл за мен. И просто реших, че ако някой възнамерява да преработи моята музика — все още имам оригиналните мастер касети от тази песен. Освен това все още имам оригиналните дискети, на които са всички оригинални семпли и барабани от SP-1200. Така че го изтеглих в студиото, разпространих песента технически и я направих сам. Проблемът го чу, дойде в студиото, изслуша го и си каза: „Имам нещо за това.“ И той просто започна да убива припева на живо, без хартия.

В интервюто Куик също обсъди остаряването в хип-хопа и как е преодолял усещането за „отпадане“ в играта.

„Ужасяващо е, че сега, изведнъж, на 46, се възраждам и всичките ми концерти са разпродадени. Всички искат да ме видят сега. Не искам да гледам в устата подарен кон. Но защо не направиха това преди 15 години, когато загубих сделката си с Arista, когато наистина имах нужда от подкрепа и любов на фенове? Моите предавания не се продаваха. Беше почти като стара новина. И аз почувствах това и се почувствах зле. Борех се с това и се опитвах да се боря, за да се задържа, но понякога, ако падаш, си нанасяш повече щети, опитвайки се да спреш падането, вместо просто да удариш шибаната земя и да отскочиш обратно. Казах си, добре, предавам се. Ще се опитам да поема тази работа тук, да правя нещо малко по-различно, да се опитам да сложа сина си и да произвеждам други неща. И това е като 'Бързо, искаме те!' Попитах: „Сигурен ли си, че искаш да купонясваш със стария Еди Кинг младши?“

Вижте видеото по-долу и ни пишете в Twitter и ни уведомете, ако смятате, че хип-хопът има възрастова граница или ви харесва идеята за еволюцията на ветерани водещи?