Black Star (Yasiin Bey и Talib Kweli) ще издадат нов албум, „No Fear of Time“ ексклузивно в Podcast Platform

 Black Star Talib Kweli - No Fear Of Time (Официално видео)

След 24 години от издаването на дебютния им албум, Mos Def & Talib Kweli са Black Star , Yasiin Bey (бивш Mos Def) и Talib Kweli, хип-хоп дуото, известно като Black Star, най-накрая са готови да издадат дългоочаквания си втори албум, Без страх от времето . Албумът ще бъде достъпен ексклузивно в платформата за подкастинг Светило .

Планиран да излезе на 3 май, албумът включва девет песни, всички от които са записани в „партизански стил в хотелски стаи и съблекални по целия свят“. За No Fear of Time се казва, че усъвършенства „бъдещо настроение с винтидж соул“, като в крайна сметка отговаря на дългоочакваното си идване от емблематичната рап двойка от Бруклин.

Luminary също е дом на подкаста на дуото с Dave Chappelle, The Midnight Miracle. Според платформата, първият епизод от втори сезон, озаглавен „Bugs Bunny Mathematicx“, „служи като аудио бележки за представяне на албума“. Следващият епизод, “Mineral Mountain,” включва фрийстайл на Black Star с Black Thought, продуциран от Madlib.Без страх от времето ще бъде първият по рода си - хип-хоп албум, издаден и ограничен до цифрова платформа за достъп, в този случай платформа за подкастинг. Албумът няма да бъде наличен в популярни стрийминг платформи като Spotify и Apple Music. Той ще бъде достъпен единствено в платформата за подкастинг Luminary.

От дебютния си албум, дуото успя да продължи да създава своя изискан хип-хоп звук в победоносните солови проекти както на Yasiin Bey (Mos Def), така и на Talib Kweli, като в крайна сметка продуцира хип-хоп творби, определящи ерата.

През 1998 г. Yasin Bey издава соловия си дебют под псевдонима Mos Def Черно от двете страни под записите на Rawkus. Музикалното майсторство на Bey е пълен дисплей с песни като „UMI Says,“ „Mathematics“ и „Ms. Дебела плячка. Космическата индивидуалност, демонстрирана от Bey, подчертава неговите мелодични колебания между рапиране и пеене, задавайки тона на хип-хоп звученето на новото хилядолетие. Албумът достига номер едно в класацията за най-добри рап албуми на Billboard през 1999 г.

През 2002 г. Talib Kweli издава дебютния си албум качество , където роденият в Бруклин показва изтънчено ниво на своите бум-бап тенденции с усет към богата инструментация. Сингълът, продуциран от Kanye West, „Get By“, достигна Billboard Hot 100 на номер 77, което в крайна сметка направи албума комерсиален успех. качество достигна номер 6 в класацията на Billboard за най-добрите R&B/Hip-Hop албуми. Преди Quality, Talib Kweli се обедини с продуцента Hi-Tek, за да създаде Reflection Eternal и издаде Влак на мисълта , който включва едно от споменатите парчета на Kweli, „The Blast/Down For The Count“.

„Нашите фенове винаги питат за възможността за втори албум на Black Star“, споделя Talib Kweli в The Midnight Miracle. „За тази цел имахме много фалстартове. Но също така осъзнаваме, че страхотната музика се случва органично и никога не сме искали да я насилваме. Black Star беше и е настроение.“