Андерсън Купър от CNN дойде при президента Тръмп заради гласуването по пощата

 да се

Пандемията от COVID-19 отхвърли призивите за разширяване на достъпа до гласуване преди изборите през ноември. Въпреки това, това засили партизанската битка за правата на глас и #45 показва своите противоречия.

Президентът Доналд Тръмп продължи да се противопоставя на гласуването по пощата, като го отхвърли като „корумпирано“. Самият той обаче гласува по пощата на тазгодишните първични избори във Флорида.

Андерсън Купър от CNN призова Тръмп за действие, което той смята за лицемерно.Перспективата милиони американци да се отправят към урните през ноември на фона на пандемията повдига сериозни въпроси. Как балансирате правото на глас с най-добрите практики за обществено здраве?

Демократите и експертите по избирателните права предложиха разширяване на гласуването по пощата. Тези призиви обаче срещат съпротива от много държавни и национални републиканци. Някои отдавна се противопоставят на усилията за разширяване на достъпа до гласуване и вместо това подкрепят по-строги мерки като законите за идентификация на избирателите, които според тях гарантират целостта на изборния процес.

Някои републиканци смятат разширяването на избирателните права за опортюнизъм. Те обвиниха демократите, че използват пандемията като начин за въвеждане на промени в гласуването, които партията отдавна търси.