10-те най-страшни рап вражди в историята на хип-хопа

  ScariestRapFeudsinHip HopHistory

Първоначално публикувано на 31 октомври 2018 г. от Кийнън Хигинс

Какво е говеждо? Е, това е едно от най-синонимните събития в хип-хопа, което, независимо колко хора се опитват да протестират срещу него, се включва в културата на ниво почти забавление. По принцип наистина не можем просто да се разбираме. Понякога обаче рап войните могат да станат малко страшни.

Някои от вас може би точно в този момент приготвят пуканките за следващия Nicki Minaj срещу Cardi B кръг, но в основата на всичко има две влиятелни жени в хип-хопа, които ще се скарат (буквално само преди няколко месеца!), което накара последната рап кралица да получи смъртни заплахи за малката си дъщеря, както се твърди, че чрез фенбаза на бившата рап кралица. Честно казано, дори не трябваше да стига до това ниво.Докато празнуваме зловещите празници на Хелоуин днес, нека да погледнем назад към няколко страшни случая в историята на хип-хоп бифовете, които ни накараха да се почувстваме потресени. Да се ​​надяваме, че никога няма да стигне толкова дълбоко, колкото тези 10 злощастни лирични битки:

10. YG VS. ТЕКАШИ69

Какво ни разтърси:
Този е сравнително нов и вероятно все още продължава, но YG, известен с добре документираната си принадлежност към Blood Gang, и Tekashi, който хвърля знаци и повтаря Tr3yway винаги, когато може, почти превърнаха тази рап война в пълна #GangGang ситуация. Всеки път, когато говеждо тръгне по този път, не можем да не се страхуваме от резултата.

9. КЕНДРИК ЛАМАР СРЕЩУ. НЮ ЙОРК

Какво ни разтърси:
Познат на мнозина като най-великият от своето поколение, Кендрик Ламар направи a огромен прокламация с репликата му „Аз съм кралят на Ню Йорк“ върху този прословут стих „Control“, който се чува в целия хип-хоп. Страшната част дори не бяха истинските рапъри от Ню Йорк, които дойдоха за врата му - мнозина мълчаха, а малцината, които се засилиха, не отдадоха много справедливост на Голямата ябълка - а действителното хората от Ню Йорк почти заклейми Кунг Фу Кени. Беше леко докосване и да отидем там за малко, но за щастие талантът на K. Dot блесна и той избегна проклетата почти забрана от силната рап мека на петте района – дори като хедлайнер на Summer Jam на HOT 97 миналото лято. Той все още може да има няколко нападатели в BK, но малко солено.

8. AZEALIA BANKS VS. … ВСИЧКИ

Какво ни разтърси:
Страшно е просто да гледаш как Азелия непрекъснато се рови в по-дълбока черна дупка като аутсайдер в индустрията с всяко говеждо месо, в което се забърка – обикновено тя също е тази, която започва! Като, честно казано, кой бие с 4'11, сладък като бутон канал Дисни звезда?! Следва: Азелия Банкс срещу Мики Маус. смх

7. LIL KIM VS. ФОКСИ КАФЯВО

Какво ни разтърси:
Да имаме тези дами на собствената си корица (февруари 1997 г.; № 89), само за да ги видим години по-късно говеждо на восък и след това да преминем през онзи ужасен инцидент с HOT 97, който всъщност прати Ким в затвора, остави огромен шум върху хип-хопа. За съжаление, нещата между тези двамата все още не са се поправили и вероятно това е задало тона за всички тези други „Битката на Femcees“, които виждаме наскоро.

6. STAR VS. DJ ENVY

Какво ни разтърси:
Всички знаят, че децата са строго забранени, така че когато Стар излезе в ефир и направи груби коментари за съпругата на Envy и направи изявление за дъщеря си, което предпочитаме да не повтаряме, нещата лесно можеха да се обърнат абсолютно по-лошо. Радваме се, че Envy успя да поеме по-високия път тук, но ни побиват тръпки при мисълта какво можеше да се случи, ако някой действаше по искането на Star.

5. SHADY/AFTERMATH VS. MURDER INC.

Какво ни разтърси:
Разбира се, това беше преди всичко „50 Cent срещу Ja Rule“, но екипите, партньорите и подкрепата на лейбъла от двете страни допринесоха за някои реални изпитания и за двете участващи страни. Може би никога няма да разберем какво се е случило онази вечер в Hit Factory преди 18 години, но все още е достатъчно драма там 50 да купят 200 комплекта от първи ред за последния концерт на Ja Rule, само за да останат празни. По дяволите, приятелю!

4. NWA VS. КУБЧЕ ЛЕД

Какво ни разтърси:
Мразим да виждаме семейна вражда, особено когато и двете страни са еднакво легендарни и безразсъдни зад микрофона. Заглавието на песента „No Vaseline“ само по себе си трябва да изпрати тръпки по гърба ви. За щастие, това беше говеждо месо, което успя да бъде поправено и превърнато в холивудско злато през 2015 г. Направо от Комптън филм — всички оцелели членове допринесоха за сценария, обединени и по-добри от всякога.

3. JAY-Z VS. NAS

Какво ни разтърси:
Най-страшното тук е, че включва двама от любимите ни MC и все пак не можете да определите кой наистина спечели. Разбира се, „Ether“ изяде „Super Ugly“, но също така завърши с това, че Хов буквално стана президент на лейбъла на Esco. Дори не искаме да навлизаме в лиричните кадри — нека просто оставим „бебешките столчета“ и „славата на хавайската Софи“ в миналото!

2. “THE BRIDGE WARS” (BOOGIE DOWN PRODUCTIONS VS. JUICE CREW)

Какво ни разтърси:
Като една от най-ранните рап вражди в историята на хип-хопа, тя все още е една от най-смущаващите. Това отиде далеч отвъд вериги, бой за жени или оскърбление на рап умения; това беше за териториалната собственост върху рапа. Ако нещата бяха станали твърде сериозни между двата пионерски екипа, това можеше да остави следа в рап играта, от която все още щяхме да се опитваме да се възстановим. Страшна мисъл, наистина!

1. TUPAC VS. ИЗВЕСТНИЯТ B.I.G.

Какво ни разтърси:
За съжаление, най-големите ни страхове се сбъднаха в тази рап война: нито една от страните не оцеля. Що се отнася до Тупак Шакур и Кристофър Уолъс, ние сме убедени, че „ами ако е“, „защо“ и многобройните съжаления изпълват участниците ежедневно. Ако има един пример защо говеждото месо не трябва да пада на първо място, загубата на тези две икони е най-добрият пример, който ще получите. ПОЧИВАЙ В МИР…

Споделете с нас някои от рап враждите, които ви разтърсиха, като прозвучахте отново Facebook и Twitter !